Loading...
Bedroom Interior Design
  • Share this portfolio
  • Previous Portfolio
  • Next Portfolio
  • Portfolio Detail
  • Portfolio List
  • Close Video

Bedroom Interior Design

May 16, 2014
Спалната соба соба во куќа или стан, е наменета за спиење, интимни односи и рекреација. Повеќето домови имаат барем две спални, едната за родителите и другата за децата. Ако децата се од различен пол, секое од нив има посебна просторија. Спалната соба е опремена со барем едно легло (наречено уште кревет или пак футон), една или две масичките покрај постелите, гардероба и тоалетна маса. Други предмети или мебел кои може да се најдат во спалната се ноќни светилки, телевизор, телефон, будилник, огледало во целиот раст и компјутер. Денес во побогатите земји, каде имаат по неколку спални, спалната соба може да биде поврзана со бања. Ова се случува по средината и крајот на 20 век. Во поголемите спални соби може да се стави и тросед.

Спалната соба е неприкосновен дел од куќата, кој обезбедува приватност, интимност, мир и тишина на даден поединец или пар.

Bedroom Interior Design and Decorating

Bedroom, Interior, Design, Decorating

Метри квадратни

30

VIDA - Visual Interior Design Association

VIDA Visual Interior Design Association

VIDA Visual Interior Design Association

Created By VIDA