Loading...
Dining Room Interior Design
  • Share this portfolio
  • Previous Portfolio
  • Next Portfolio
  • Portfolio Detail
  • Portfolio List
  • Close Video

Dining Room Interior Design

February 11, 2015
Трпезаријата е станбена просторија за јадење. Во денешно време трпезаријата обично е поврзана со кујната за удобност при сервирањето, иако во средниот век често се наоѓала на сосема различен кат. По традиција трпезаријата е декорирана со прилично голема трпезна маса (маса за јадење) и комплет трпезни столици. Највообичаениот облик на масата е правоаголен, со две столици со потпирач за лактите на краевите и често вклучувајќи столици без раце по подолгите страни.

Dining Room Interior Design and Decoration

Dining Room, Interior, Design, Decoration

Метри квадратни

45

VIDA - Visual Interior Design Association

VIDA Visual Interior Design Association

VIDA Visual Interior Design Association

Created By VIDA