Loading...
Kitchen
  • Share this portfolio
  • Previous Portfolio
  • Next Portfolio
  • Portfolio Detail
  • Portfolio List
  • Close Video

Kitchen

February 11, 2015
Кујната е просторија во стан или угостителски објект која главно служи за припрема на јадења, а делимично и за чување и складирање на храна.

Ормарите во кујната служат како спремиште за чинии, прибор за јадење и за разни други кујнски предмети. Освен за готвење и припрема на јадења, кујната може да служи и како трпезарија или како заедничка соба.

Денешните кујни се и израз на личниот стил на живот. Основна опрема во модерните кујни е: шпорет, печка, мијалник, фрижидер и сé почесто микробранова печка и машина за миење садови. Посебни потреби за посебни видови на храна понекогаш бараат значајни разлики во опремувањето и употребата.

Kitchen Interior and design decoration

Kitchen, Interior,design, decoration

Метри квадратни

30

VIDA - Visual Interior Design Association

VIDA Visual Interior Design Association

VIDA Visual Interior Design Association

Created By VIDA